جو
مزایای تغذیه ای
جو یک ماده خوراکی ایده آل برای نشخوار کنندگان و غیر نشخوار کنندگان محسوب میشود. میزان پروتئین خام آن بین 6 تا 14% متغییر بوده ، اما بطور متوسط 12-11% پروتئین دارد. نشخوارکنندگان از انرژی بالای جو که بیشتر از نشاسته آن ناشی شده و به میزان زیادی قابل تخمیر است بهره میگیرند و این امر باعث افزایش پروتئین شیر و تسریع رشد میشود.
استفاده از جو در جیره حیوانات تک معده ایها مانند خوک و طیور نیز مانند نشخوار کنندگان به منظور تامین انرزی صورت میگیرد اما اگر هنگام استفاده از جو در جیره طیور از آنزیم مناسب ( گلو کاناز) استفاده نشود ، میزان جو مصرفی در جیره باید محدود گردد. در مقایسه با گندم، جو دارای الیاف بیشتر و نشاستهی کمتری بوده و به همین دلیل ممکن است برای طیور قابلیت هضم کمتری داشته باشد . ارزش غذایی جو به واریته ، میزان پروتئین و حجم دانه آن بستگی دارد.
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمیدانشگاه
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU Iran
akbarzamani.ir
09132098516